Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească în parohia ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Crișcăuți, raionul Dondușeni

Enoriașii bisericii ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Crișcăuți, raionul Dondușeni, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Vasile Albot, au primit marți 2 august 2022 în ziua cinstirii Sfîntului Prooroc Ilie Tesviteanul, vizita Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, care a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Alături de Înaltpreasfinția Sa la serviciul divin a slujit un sobor de preoți și diaconi și a participat un număr mare de credincioși.

După Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul preoțesc și credincioșii au înconjurat în procesiune solemnă sfîntul locaș, după care a fost oficiat un Te Deum de mulțumire pentru ploi liniștite, pentru sănătatea părintelui paroh, a familiei sale și a tuturor drept-măritorilor creștini prezenți la slujbă.

La final Ierarhul  a rostit un cuvînt de învățătură despre modelul de asceză, de tărie în credință și de mărturisire a ei prin fapte, oferit nouă de viața și activitatea Marelui Prooroc Ilie – unul dintre cei mai populari sfinţi ai Vechiului Testament.

Faptele minunate ale lui Ilie, care îşi întărea cuvintele de foc cu foc coborît din cer, intransigenţa în faţa păcatului relei credinţe, calitatea de a fi un văzător al Domnului şi, desigur, sfîrşitul său neobişnuit – mutat la Domnul fără a mai trece pragul morţii – i-au dat lui Ilie aura de sfînt ales.

Statutul lui Ilie de sfînt ales al Vechiului Testament este întărit chiar de Mîntuitorul Hristos, care şi-a arătat dumnezeiasca slavă pe muntele Tabor, avînd ca martori pămînteşti pe cei trei Apostoli şi drept contemplatori cereşti, pe Moise şi Ilie. Sfîntul Prooroc Ilie, ca martor al slavei cereşti, va fi şi unul dintre personajele care vor apărea în vremea sfîrşitului lumii, luptînd cu aceeaşi rîvnă cu forţele răului (Apoc. XI, 7).

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.