Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Reședința Episcopală din Edineț a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor din cuprinsul Blagociniilor raionului Ocnița

Sub președinția Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, în dimineața zilei de luni, 11 aprilie 2022, la Reședința Episcopală din orașul Edineț s-a desfășurat adunarea preoților din blagociniile raionului Ocnița sectorul I și II.

La începutul Adunării slujitorii au săvîșit litia mică pentru sufletul nou adormitului duhovnic al raionului Ocnița, prot. mitr. Leonid Sevastianov. 

Cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Nicodim, în cadrul întrunirii protoiereul Ioan Agatii a fost ales și întărit ca duhovnic al preoților din raionul Ocnița.

În continuare s-au discutat diverse chestiuni legate de buna rînduială în slujirea liturgică și bunul mers al vieții parohiale, despre programul slujbelor ce urmează a fi săvîrșite în Săptămîna Patimilor, Sărbătoarea Sfintelor Paști, Săptămîna Luminată, Paștile Blajinilor și organizarea festivalurilor pascale raionale.

Cu prilejul sărbătorilor pascale, Ierarhul a îndemnat clericii să colecteze împreună cu enoriașii daruri și să le distribuie celor nevoiași, să viziteze pe cei din închiori, din casele de bătrâni și a familiilor cu posibilități materiale reduse, astfel încît nimeni să nu rămînă în afara acestei mari bucurii a Învierii Domnului.

Toți clericii au primit pastorala pascală a Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni.

Părintele Arhimandrit Lazari (Savciuc), parohul bisericii «Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița, a adus în dar Ierarhului în ajunul sărbătorilor pascale o cămașa arhierească pentru slujbă brodată manual.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.