Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul de condoleanțe al Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, adresat doamnei Ursula Honeck și întregului colectiv al Organizației Umanitare „Hilfe fur Osteuropa” în legătură cu trecerea la cele veșnice a robului lui Dumnezeu, Tomas Honeck

Stimată doamnă Ursula!

Ne-a zguduit profund vestea că a trecut la Domnul Tomas Honeck, ilustru filantop și fondator al Organizației Umanitare „Hilfe fur Osteuropa”. Plecarea lui dintre noi înseamnă o grea și irecuperabilă pierdere pentru familia Honeck, pentru cei apropiați și dragi, precum și pentru toți oamenii care l-au cunoscut.

Acest om cu suflet mare este bine cunoscut și în Republica Moldova pentru activităţile umanitare desfășurate în organizaţii neguvernamentale, la instituții medicale, de cult și de învăţământ.

În calitate de fondator și finanțator al Organizației Umanitare „Hilfe fur Osteuropa”, Tomas Honeck a distribuit medicamente, aparate, articole de uz spitalicesc şi de recuperare la spitale, case de bătrîni, aziluri şi persoanelor în vîrstă sau cu dizabilităţi din țara noastră.

A acordat ajutoare umanitare spitalelor raionale din Orhei și Edinet. Spitalul Raional Edineț a fost dotat cu mobilier prin contribuția Organizației Umanitare „Hilfe fur Osteuropa”.

În repetate rînduri, Tomas Honeck a distribuit, din partea acestei organizații filantropice, ajutoare materiale unor copii bolnavi și familii vulnerabile din orașul Orhei și satul Bolohani, raionul Orhei, copiilor de la orfelinatul din Orhei și pentru bătrînii neajutorați din satul Bolohani, aducând clipe de bucurie în inimile beneficiarilor.

An de an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, Organizația Umanitară „Hilfe fur Osteuropa” oferea circa 2000 de cadouri pentru copii.

Tomas Honeck a fost un ctitor generos al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei și al Reședinței Arhierești din orașul Orhei.

Acestea sînt doar o parte din actele de caritate, realizate de Tomas Honeck. Îi sîntem recunoscători pentru tot sprijinul acordat, pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut din dorința de întrajutorare a aproapelui, fară să aștepte o recompensă.

În acest ceas de întristare provocată de vremelnica despărțire, venim către Dumneavoastră cu sincere condoleanțe și gînduri de mîngîiere și îmbărbătare, inspirate de credința în Învierea Domnului Iisus Hristos, care este și chezășia învierii noastre.

Mîngîiaţi de credinţa în învierea sufletelor, îi spunem nou adormitului, robul lui Dumnezeu, Tomas, veșnică pomenire, și rugăm pe Mîntuitorul Hristos, Domnul Vieții, să-i odihnească sufletul întru lumina cea neapusă a iubirii Sale veșnice.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

 

 

Comments are closed.